·    El portaveu, José Abadías, qualifica la situació de “excepcional” per la falta d’efectius i adverteix que “la possibilitat de properes jubilacions accentuarà la precarietat del servei”

Rubí, dimarts 17 d’abril del 2018.  El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Rubí, José Abadías, ha instat a l’equip de govern a “crear un mínim de 6 places interines de Policia Local” com a “mesura excepcional davant la important falta actual d’efectius”. La petició, que es debatrà en el proper ple a través d’una moció de Cs, recorda que l’Ajuntament ha de “garantir totes les funcions que presta aquest col·lectiu com la protecció de les persones i béns, la seguretat vial, gestions administratives, etc.”.

José Abadías ha explicat que Rubí, amb una població que supera els 75.000 habitants, “incompleix clarament el ràtio de nombre de policies per habitant” (1,8 segons la directiva europea). Per tant, el nombre d’agents òptim hauria de ser de 138, xifra que està molt lluny de la realitat. A més, el portaveu ha advertit que “la plantilla està clarament envellida” i aquest dèficit pot incrementar-se si el Govern aprova el decret previst per avançar l’edat de jubilació als 60 anys. Llavors, “7 agents podrien acollir-se a aquesta mesura, la qual cosa accentuaria la precarietat del servei”, ha aclarit Abadías.

Finlamente, el portaveu municipal de Ciutadans ha admès que el consistori “ha convocat 12 places de Policia Local per 2019”, però ha incidit que “serà insuficient perquè aquest cos de seguretat presti el servei que la ciutat necessita”. Per això, el regidor ha insistit que “cal usar totes les eines necessàries per ampliar al màxim la plantilla”, sempre “en total acord amb els agents socials del nostre municipi”, ha conclòs Abadías.