·    El portaveu, José Abadías, explica que l’objectiu és millorar la gestió de recursos, la qualitat de vida i la sostenibilitat amb solucions innovadores

Rubí, dilluns 19 de març del 2018.  El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Rubí, José Abadías, ha demanat a l’equip de govern que desenvolupi “un pla estratègic per transformar Rubí en una Ciutat Intel·ligent o Smart City”. Per a això, el regidor ha proposat diverses mesures com “crear una comissió específica per iniciar el procés, optar a les convocatòries de subvencions de fons europeus per a aquest tipus d’iniciatives dins de l’Estratègia Europa 2020 i que Rubí s’una a la Xarxa de Ciutats Intel·ligents (RECI)”. La iniciativa s’ha presentat com a moció per debatre en el proper ple municipal.

José Abadías ha aclarit que “no es tracta de crear un escenari futurista i mecanitzat”, sinó que “la ciutat sigui capaç de resoldre els problemes quotidians dels ciutadans amb solucions innovadores, permetent una millor gestió dels recursos per transformar-nos en ciutat sostenible, accessible i que millori la qualitat de vida dels veïns”. L’edil ha afegit que s’actuaria tant en “economia com en gestió pública, mobilitat i sostenibilitat”, usant la tecnologia com a eina per avançar en tot tipus de millores per als ciutadans: un transport més eficaç i ecològic, una administració més efectiva i senzilla que també propiciï la participació ciutadana o una gestió de residus i de l’aigua més sostenible, entre altres exemples.

L’objectiu de la moció és que el ple doni llum verda i es comprometi a “desenvolupar idees concretes per al projecte i a preveure una dotació econòmica ja als propers pressupostos”, ha indicat el portaveu de Cs. A més, Abadías ha apuntat que “aquest pla estratègic ha de presentar-se a totes les ajudes econòmiques de fons europeus per a la innovació”. En definitiva, el regidor ha explicat que “no ha de quedar en un gest”, sinó que “ha de convertir-se en una inversió de futur que donarà beneficis en temps, qualitat de vida i salut per a les persones i el planeta”.