· El portaveu, José Abadías, proposa elaborar “un nou mapa estratègic” i “adoptar les mesures necessàries per minimitzar les molèsties als veïns”

 Rubí, dilluns 12 de febrer del 2018. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Rubí, José Abadías, ha anunciat que es reclamaran a la Generalitat “totes les mesures necessàries per minimitzar els nivells de soroll al barri de Can Fatjó i a l’entorn de l’avinguda de l’Estatut i de la carretera C-1413”, provocat “pel pas continu dels Ferrocarrils de la Generalitat i el trànsit rodat a la zona”. La formació taronja ha preparat una moció per al ple d’aquest mes en la qual es demanda que “es garanteixi el benestar dels veïns del sector” i que s’elabori “un nou mapa estratègic de sorolls i s’adoptin les mesures tècniques necessàries per solucionar el problema”.

 José Abadías ha recordat que “els veïns afectats porten anys queixant-se de l’excés de sorolls i les vibracions” i “han expressat el seu malestar en diverses ocasions sense aconseguir una resposta definitiva de les administracions”. El portaveu municipal ha insistit que “la contaminació acústica és un problema de salut pública que l’Ajuntament no pot obviar”. Per aquesta raó, Cs ha sol·licitat a l’equip de govern local “un compromís per exigir a la Generalitat totes les accions oportunes”, ja que és aquesta qui té les competències sobre totes les infraestructures implicades.

El document que presenta Cs proposa, a més, demanar a l’Oficina Tècnica d’Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació de Barcelona que realitzi “mesurades sonométricas per actualitzar les dades de contaminació acústica en aquests punts del municipi, tant de dia com de nit”, ha aclarit Abadías. Els resultats es traslladaran a la Generalitat perquè els inclogui en el reivindicat mapa estratègic de sorolls.