· El portaveu, José Abadías, explica que una sentència del TSJC avala el dret a les subvencions i que Ensenyament “ha incomplit el seu compromís i obligació de finançament des de 2015”

Rubí, dimarts 16 de gener del 2018. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Rubí, José Abadías, ha demanat a l’equip de govern que “iniciï accions legals per reclamar judicialment a la Generalitat el deute pendent pel finançament de les escoles bressol públiques” del municipi. El regidor ha recordat que el departament d’Ensenyament “ha incomplit el seu compromís i obligació de finançament des de 2015 fins a l’actualitat”, per la qual cosa també “caldrà exigir els interessos que corresponguin en aquest període”. La iniciativa de Cs es presentarà en una moció per ser debatuda en el ple municipal de gener.

José Abadías ha recordat que el desembre passat, “el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va donar la raó a diferents governs locals en el contenciós corresponent al deute pendent dels cursos entre 2012 i 2015 d’aquests centres municipals”. La sentència reconeix als ajuntaments el dret a rebre les subvencions corresponents als cursos 2012-2013, 2013-2014 i 2014-15, ja que considera que “la Generalitat manté la responsabilitat financera respecte a les escoles bressol” sobre la base del que dictamina la llei 5/2004 de creació d`aquest tipus de centres.

El portaveu ha afegit que el Grup Municipal de Cs de Rubí ja va presentar una moció a l’abril de 2016 que recollia un acord del Parlament per instar al Govern a garantir el finançament de les escoles bressol municipals i incrementar progressivament els recursos destinats a educació. Llavors ja es va exigir restablir els convenis amb l’Ajuntament per “incorporar una estabilitat temporal i la garantia dels compromisos de pagament, així com la convocatòria de beques per a la igualtat d’oportunitats i equitat d’accés al servei”, ha apuntat Abadías

Finalment, el text que se sotmetrà al proper ple municipal també planteja traslladar la decisió que adopti el consistori tant a la pròpia Generalitat, com al Consell Escolar de Rubí, als jardins d’infància públics locals i a les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA).