Ciutadans (Cs) presenta una moció a l’ajuntament de Rubí per protegir els funcionaris i treballadors públics de les pressions que reben per l’1-O

• El portaveu de Cs a Rubí explica que es vol “garantir el compliment de l’odenament jurídic i evitar que el Govern faci llistes de treballadors públics amb intencionalitat política”.

Rubí, dimarts 19 de setembre del 2017. Ciutadans (Cs) presentarà una moció a l’ajuntament de Rubí en defensa dels funcionaris i treballadors públics. El portaveu, José Abadías, ha explicat que amb aquesta iniciativa es busca “protegir els funcionaris i treballadors públics de les pressions que reben de cara a l’1-O”. “Volem garantir el compliment de l’ordenament jurídic i evitar que el Govern faci llistes de treballadors públics amb intencionalitat política”, ha afirmat el dirigent de la formació taronja.

José Abadías ha criticat que les iniciatives polítiques il·legals aprovades al Parlament de Catalunya pels partits separatistes hagin estat derivades en gran part a la responsabilitat municipal “posant en una situació compromesa als funcionaris i treballadors públics municipals i forçant-los directa o indirectament a prendre decisions que vulneren la legalitat vigent”. És per això, ha afegit Abadías, que amb aquesta iniciativa es busca “garantir l’ordenament jurídic i actuar en defensa de l’Estat de Dret” i mantenir els funcionaris i treballadors públics “al marge de l’organització de l’1-O”.

En la moció que Cs portarà a l’ajuntament es reclama “el compromís dels ajuntaments a reconèixer que una llei o norma anul·lada o suspesa pel Tribunal Constitucional no té vigència”. Així mateix s’insta a la Generalitat a “no crear cap registre de treballadors públics amb intencionalitats polítiques o partidistes ni tampoc a demanar responsabilitats a cap treballador municipal que compleixi la Constitució i l’ordenament jurídic actual”. Finalment la moció contempla “Reafirmar el compromís dels ajuntaments amb la legalitat vigent que emana de la Constitució Espanyola, l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i les institucions espanyoles i catalanes”