ericEl proper dia 23 d’abril celebrem la diada de sant Jordi, dia internacional del llibre i la rosa.
Però, aquest dia no només hauríem de celebrar això sino que també ha de ser la diada de la nostra terra, de CATALUNYA, ja que és un dia en el que és posa en comú tot allò que ens uneix, i no allò que ens separa; allò que genera convivència en comptes de crispació. Catalunya es una terra d’oportunitats i de benvinguda a tothom, aquesta és la Catalunya de sant Jordi, i no la Catalunya inventada de l’onze de setembre, aquesta es la Catalunya de l’odi, del gruo Koiné i del fanatisme. El 23 d’abril vull celebrar la Catalunya del seny, i no la Catalunya de la rauxa, aquesta, se celebra l’11-S i ha de desaparèixer.

Es un dia festiu i cultural, i no un dia bel·licista i de fractura, com alguns partits polítics (CDC, ERC, CUP) fan l’11-S commemorant una guerra perduda. Volent, a més a més, confondre a la gent, manipular la història. Allò va ser una guerra de successió (fins i tot civil) que no pas una guerra de secessió, con ens volen fer creure. Recordem que l’any 1701 Felipe V va jurar els “Drets i constitucions de Catalunya”, per tant molt anticatalanista no seria, com uns altres diuen. Recordem també que els partidaris del candidat d’Habsburg a Catalunya apel·laven a la “llibertat de tota Espanya”. Diuen també que aquest era un candidat molt més obert, i no pas tan absolutista, però que els hi preguntin als alemanys i austríacs, com a emperador del sacre imperi.

Catalunya va ser austriacista, si. Però també borbònica, com va passar a la resta d’Espanya.
Per tant, oblidem la confrontació, la política i posem en comú allò que ens uneix i celebrem la nostra diada el 23 d’abril. Una diada festiva i cultural, la diada que es mereix aquesta terra!

Visca Catalunya! I visca sant Jordi!

 

gogle+

youtube

periscope

facebook

email

whastapp

twitter

instagram