24578

 

BIOGRAFIA
– José Abadías Álvarez
– 53 anys.
– Nascut a Badalona. Fa 8 anys que viu a Rubí.
– Va estudiar disseny industrial i també té estudis d’Informàtica i Telecomunicacions
– Treballa com a consultor de telecomunicacions
– Milita a C’s des del 2010
– Candidat del partit en les eleccions municipals del 2011

 

-Quin són els eixos bàsics de C’s?
-Volem que els impostos tornin als ciutadans, en ajuts en la compra de llibres de text o matrícules d’universitat; construir un parc tecnològic; invertir més en el servei d’assistència domiciliària perquè la gent gran està una mica deixada i un equipament de pediatria les 24 hores. Les urbanitzacions estan deixades de la mà de Déu, amb voreres plenes de brossa. Tenim l’IBI i el IAE més alts de la comarca i una finestreta única que no funciona.

-Per què creu que Rubí té obres faraòniques que no serveixen?
-El Castell està desaprofitat, a la plaça Pearson han fet un simulacre de parc amb palets al costat d’un altre parc, és gastar per gastar, a la plaça del Doctor Guardiet van invertir 1.100.000 euros que es podien haver destinat a dependències municipals o a l’enllumenat públic… Cal canviar la manera de fer política i no fer coses només quan vénen eleccions.

-Com podrien convertir Rubí en un dels motors econòmics de la comarca?
-Tenim el segon parc empresarial més gran de Catalunya després de la Zona Franca, però a Rubí ningú ha fet inversions des de fa 20 anys. No pot ser que en els últims quatre anys la Generalitat hagi invertit una mitjana de 96 euros per ciutadà a Rubí i 1.500 a Sant Cugat. Amb aquesta diferència s’hagués pogut fer l’hospital i 20 Escoles del Bosc, però l’Ajuntament no ha lluitat per tenir-ho. Cal unir els polígons en un parc empresarial i construir un edifici d’oficines per a nous emprenedors, per tal que es quedin a Rubí. Moltes empreses de Rubí tenen les oficines a Sant Cugat, on paguen els impostos. Al centre falta aparcament, caldria fer-ne un amb una part de baix urbanitzada, amb jardins i una zona comercial i que, abans de començar el projecte, tinguéssim lligades empreses amb cara i ulls, com per exemple Pans & Company o Zara… les altres vindrien soles, així funcionen les grans superfícies.

-Fa quatre anys C’s va ser la vuitena força més votada a la ciutat. L’auge estatal i l’agonia del bipartidisme poden fer augmentar els seus vots?
-En el nostre partit ven la marca, jo no, ningú em coneix. A les taules informatives al carrer he parlat amb independentistes que m’han titllat de feixista però m’he posat a parlar amb ells de temes de ciutat i al final m’han donat la mà. Els nostres resultat a Rubí el 2011 van ser bons, dels millors de C’s a Catalunya. Ara coneixem tots els temes de ciutat. Ja circulen enquestes i més d’una persona s’endurà una sorpresa, no perquè C’s sigui la llista més votada sinó per l’ambient que he percebut al carrer i pel que em diu la gent.

-Es marquen un número de regidors o es conformarien amb entrar a l’Ajuntament?
-La idea és governar, pel carrer he al·lucinat, veig molta gent que no conec i em dóna el seu suport. Si no aconseguís entrar a l’Ajuntament m’apartaria de la primera línia, perquè jo no visc ni penso viure de la política.

-Estarien oberts a pactar?
-Amb partits independentistes no, perquè el primer que faran si guanyen serà omplir els carrers d’estelades. Però si haig de donar suport a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per construir l’hospital, per descomptat que ho faré, perquè els interessos dels rubinencs són prioritaris. Ha de governar la força més votada, no faré pactes per treure ningú.